Chew Vita-C Plus 100mg - 300 biji

Salam buat semua...

5 Februari yang lalu Shaklee Malaysia telah mengumumkan penjualan semula Shaklee Chew Vita-C Plus, tetapi kali ini dalam bentuk sebotol 300biji sementara yang 90biji tiada sementara waktu. Harga adalah seperti yang tertera dalam poster di bawah:


Sementara menunggu SR Vita-C Plus tiba bulan April depan, boleh la ambik yang ini dulu..sehari amik la dalam 3 biji, tapi jangan sekaligus tau, sebab vitamin C adalah sejenis vitamin larut air, jadi dia tak tahan lama dalam badan kita. Rugi kalau amibik 3 biji terus.. So, ambik la pagi sekali, tengahari sekali dan malam sekali =)

Klik gambar untuk bacaan lanjut

Apa perbezaan Chew Vita-C dengan SR Vita-C? Chew Vita-C mempunyai manfaat yang sama dengan SR Vita-C dengan manfaat tambahan, Chew Vita-C boleh diambil bila-bila masa yang sahabat-sahabat suka. Mudah bukan? Nikmatilah dengan tenang..hehe..perisa buah citrus lagi..


Untuk Tempahan & Info:
Mahfuzah [Put]
Shaklee ID: 913006
Emel: zmfnurahmad@gmail.com
SMS: 019-326 5417
Continue Reading

Promosi Februari 2013: OmegaGuard

Sedar tak sedar, bulan ni dah sampai hari yang ke 12. Tak menyempat nak post entry tentang promosi terkini. Seperti biasa Shaklee akan menawarkan promosi satu produk pada setiap bulan. Bulan ini promosi belian OmegaGuard, BELI 6 PERCUMA 1. Sangat meluas penggunaan OmegaGuard, dari anak berusia setahun sehingga ke usia emas. Memang berbaloi-baloi kalau beli, sebab semua ahli rumah boleh makan..tak rugi kan? Jangan ketinggalan untuk buat tempahan ye...


Murahnya harga OmegaGuard..sebab tu saya cakap ianya berbaloi.
OmegaGuard ini diperbuat daripada minyak ikan yang terbaik di dunia. Apakah kriteria OmegaGuard berbanding yang lain?

  • Diekstrak dari ikan laut sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun.
  • Merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi seperti EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. 
  • Dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan merbahaya dan bertoksid seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB.

 

Video ni menceritakan secara ringkas tentang proses penyulingan yang dinyatakan di atas.


Untuk Tempahan dan Info:
Mahfuzah [Put]
Shaklee ID: 913006
Emel: zmfnurahmad@gmail.com
SMS: 019-326 5417
Continue Reading

Berpantang Bersama Shaklee

Pertama kalinya Put mengambil suplemen semasa dalam pantang. Anak-anak sebelum ni hanya ambik vitamin hospital bekalkan.. Atas pilihan sendiri, tanpa fikir panjang..Put tempah je..huhu..

Tibanya masa, Put pun dah bersalin.. Hari kedua dibenarkan pulang bersama anak..hari itu jugaklah bermulanya Put mengamalkan Shaklee.. Mulanya tak perasan apa-apa, tapi selepas beberapa orang jiran dan sedara mara yang datang melawat memuji "la..baru 7hari ke?, ingatkan dah banyak hari", "hang macam orang tak beranak pun", "boleh lagi kalau nak beranak ni"...hihi.. Baru Put perasan..tak sama macam berpantang masa anak pertama Amri dan kedua 'Aina...

Hari ke-7 rasa macam dah sihat..rasa macam dah banyak hari..Alhamdulillah..Allah takdirkan Put bertemu dengan Shaklee..suplemen yang sesuai dengan Put..


Ni la antara vitamin Shaklee yang Put amalkan sepanjang berpantang kali.. Vita-lea, Vita-C, Zinc Complex dan B-Complex.. Apa yang buat Put lagi gembira adalah penghasilan susu yang banyak berbanding bersalin sebelum2 ni.. Tak la banyak sangat, tapi nampak penambahbaikan berbanding sebelum ni, sebelum2 ni nak pam dapatkan 1oz pun susah..huhu.. Bila dah susu bertambah, Put lagi excited nak tempah ESP..kebetulan offer ESP bulan tu, apa lagi..grab satu botol ESP..


Susu Put pun bertambah selepas amalkan ESP..tiap kali pam, susu put menghasilkan 3oz..wow..masa tu sangat teruja..sebab tak pernah dapat macam tu.. Sekiranya sahabat-sahabat ingin mengalami pengalaman yang sama, bolehlah terus hubung Put ye. Put adalah Pengedar Shaklee yang sah. Boleh COD di UTHM, Parit Raja, Sri Gading dan Ayer Hitam.

Untuk Tempahan dan Info:
Mahfuzah [Put]
Shaklee ID: 913006
Emel: zmfnurahmad@gmail.com
SMS: 019-326 5417
Continue Reading

Put dan Shaklee

Salam perkenalan dari saya =)

Nama diberi Mahfuzah Binti Haji Abd Salam, nama panggilan Put, Fuzah, Kak Long, Maf..tapi saya suka bahasakan nama saya Put. Isteri kepada En. Ahmad Zulfadli Jusoh dan ibu kepada tiga orang anak. Bekerja sendiri, memiliki Kedai Online, ZMF Nur Ahmad yang mempunyai 2 rangkaian, ZMF Kids Shoppe dan juga ZMF Boutique.

Shaklee? adakah benda baru bagi sahabat-sahabat di luar sana? atau dah biasa dengar atau sahabat-sahabat adalah orang paling rapat ngan Shaklee??

Pertemua Put dan Shaklee ada cerita tersendiri. Mulanya dikenalkan oleh seorang sahabat baik di kampus, Nur Aminah.. Masa tu ego lagi, tak nak hirau pun tentang Shaklee ni..tetapi setelah menjalani kehidupan bersama 2 org anak yang tidak fully BF, Put agak tertekan dengan perkembangan anak-anak yang kurang memuaskan..huhu.. Kehadiran anak ke-3 betul-betul buat Put nekad, nekad untuk menyusukan sendiri anak Put kali ini.

Kali ini, Put sendiri mencari Shaklee. Ye, main redah je..dengan tak faham apa keperluan semua vitamin-vitamin tu. Put buat keputusan membeli Set Percubaan bagi Set Berpantang daripada salah seorang agen dropship di ZMF Nur Ahmad, yang juga merupakan SID. Setelah seminggu, Shaklee menunjukkan kesan positif pada diri, kemuadia Put tambah lagi beli ESP pulak..sehingga habis pantang, Put tambah lagi beli Set Percubaan Ibu Menyusu.. Shaklee betul-betul buat Put jatuh cinta..

Sehinggalah suatu hari, sahabat baik di kampus Noor Zawani datang melamar Put untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor. Dari itu, bermulalah Put sebagai Shaklee Independent Shaklee, COD area Parit Raja, Sri Gading dan Ayer Hitam.

Untuk tempahan & Info:
Mahfuzah [Put]
Shaklee ID: 913006
Emel: zmfnurahmad@gmail.com
SMS : 019-326 5417

Continue Reading