Kisah Shaklee Effect Saya

Alhamdulillah..malam ni berkesempatan untuk berkongsi #shakleeeffect dari saya. Minggu lepas Put ada kongsikan tentang ESP vs Cinch Shake kan? Lupe nak kongsi perubahan berbentuk gambar selepas mencuba ESP + Cinch Shake. Zaman persembahkan gambar kan..hehe.. Saksikan..jeng..jeng..jeng..

Zaman Kegemilangan Put..Hahaha
Sebenarnya Put sendiri tak berapa percaya..hehe..yela..tak de la bersungguh amik untuk terus kurus..sebab nak focus penyusuan ibu untuk Syahmi je dulu.. Tup..tup..turun banyak la jugak..10kg tu..bukan sedikit..walaupun dalam tempoh yang lama jugak la, BMI pun masih belum normal..hehe..

Mungkin tak nampak sangat perbezaan pada wajah Put. Gambar keseluruhan badan yg sesuai tiada dalam koleksi utk tunjuk perbezaan loss weight Put. Maklumla, malu nak tengok gambar sendiri yang 'comel'. Hehe

Gambar 1
--------------
- Masa ni baru 30 hari melahirkan anak ke-3.
- Baru mencuba set berpantang Shaklee
- Berat masih kekal seperti berat sebelum mengandung.

Gambar 2
--------------
- Setelah menyusukan anak 4 bulan dengan bantuan set penyusuan Shaklee
- Berjinak dengan set diet Shaklee

Gambar 3
--------------
- Setelah setahun lebih menjadi pencinta Shaklee

Antara produk Shaklee yang buat Put jatuh cinta:
- ESP
- Alfalfa Complex
- OmegaGuard
- OsteMatrix
- Cinch Shake (Cafe Latte)
- SR Vita-C
- B-Complex

Berat sekarang? Hehe..jangan tanya..sekarang terlebih sudah.. Sebab ada berat ‘bersama’ dan terdapat keculasan dalam pemakanan sejak Ramadhan yang lalu. Terlebih rajin duk dapur..hehe. Insya-Allah jika masih ada rezeki, tengah tahun depan (bulan puasa ke) kita mulakan semula. Kali ni nak bersungguh! Dah nampak kesannya, tak kan la tak nak amik peluang. Betul tak?

p/s: Pastinya Put akan setia meneruskan pengambilan vitamin/suplemen Shaklee walaupun berat Put tidak akan menurun dalam masa terdekat ini..hehe.. Berat ‘bersama’? Apa tu? Boleh personal WhatsApp Put ya kalau nak tau lebih lanjut..hehe

Kepada sahabat2 yang nak mencuba, boleh hubungi Put ya. WhatsApp 019-326 5417.
Continue Reading

Dilema Nak Pilih ESP atau Cinch Shake??

Put baru je ceraikan susu ibu daripada Syahmi. Alhamdulillah, setelah 2 tahun.. Pengalaman lepas sebagai ibu menyusu, Put juga ambil suplemen Shaklee untuk turunkan berat badan. Walaupun tidak berniat untuk turun secara mendadak, Put dapat rasakan keberkesanan produk Shaklee terutama ESP dan Cinch Shake.

Mulanya Put hanya mengambil set menyusu iaitu Vita-Lea, B-Complex, Vita-C, Alfalfa Complex, OsteMatrix dan ESP. Sepanjang penggunaan, Put perasan kalau tertinggal untuk mengambil ESP, penghasilan susu ibu juga menurun. Sejak tu..ESP wajib ada dalam rumah.

Keinginan untuk menurunkan berat badan adalah keinginan semua wanita. Sedikit sebanyak Put juga tertarik dengan testimoni OmegaGuard dan Cinch Shake.

Alhamdulillah..nampak keberkesanannya walaupun Put tak la konsisten mengamalkannya. Put mengambil ESP + Cinch Shakes untuk satu hidangan. Jumlah berat dari 83kg menurun sehingga 73kg. Alhamdulillah..

Ramai yang bertanya,

1- Apa beza ESP dan Cinch Shakes?
2- Boleh ke ambik kedua²nya?
3- Yang mana lebih berkesan?

Kenapa Put pilih ESP + Cinch?
Put kan masih menyusu masa tu, dalam masa yang sama teringin nak turunkan berat badan. Jadi untuk dapatkan kedua²nya, Put ambik je.

Antara sebabnya adalah:

1- Cinch Shake diformulasi khas untuk program turunkan berat badan
2- Cinch Shake lengkap untuk ganti satu hidangan makanan kerana lengkap dengan vitamin dan mineral.
3- Cinch Shake tinggi kandungan serat; 6gm serat setiap hidangan.
4- Terdapat protin sehingga 24gm setiap hidangan; memang kenyang. Kalau ESP hanya 14gm je.

Cara Put, satu scoop Cinch Shake + satu sudu besar ESP + air kosong 350ml pastu goncangkan. Put amalkan untuk sarapan dan makan malam. Biasanya makan malam la..sarapan jarang.

Boleh ke ambik kedua²nya?
Boleh..tak ada masalah..cuma Put kurangkan dos Cinch Shake. Sepatutnya 2 scoop, Put ambik satu je sebab tambah lagi satu sudu besar ESP.

Yang mana berkesan?
Bagi Put keberkesanan adalah bergantung kepada displin dan kesungguhan. Ada je yang kurang berat badan dengan ESP sahaja..tanpa Cinch Shakes. Janji konsisten dan berdisplin. InsyaAllah berjaya.

Satu lagi perlu ingat bahawa, proses penurunan berat badan akan terganggu kalau tidak cukup nutrisi keperluan harian. Cinch Shake memberikan 35% atau lebih nilai harian kpd 21 vitamin mineral tau. Jadi sepanjang program, jaga makan dan jaga kesihatan.

Put yang tak konsisten pun boleh turun 10kg..apatah lagi kalau anda konsisten. Bayangkan...hehe

Selamat mencuba :)

Untuk Info & Pertanyaan,
Mahfuzah [Put]
Shaklee ID: 913006
Emel: zmfnurahmad@gmail.com
SMS/WhatsApp: 019-326 5417

Continue Reading