Miliki Kulit Lembut, Anjal dan Berseri Dengan Vivix

Polifenol adalah sekumpulan bahan semulajadi yang terdapat dalam tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan. Ia berperanan memberi mereka warna sambil melindungi dari penyakit. Polifenol memainkan peranan penting dalam mengekalkan kesihatan dan kesejahteraan anda, melindungi sel-sel dalam tubuh dari kerosakan radikal bebas termasuk meningkatkan kesihatan dan seri kulit.
Continue Reading

Benarkah Vivix Berkesan Kekalkan Tahap Gula Sihat Dalam Darah?

4 Mekanisme Polifenol Bantu Tahap Gula Dalam Darah
Polifenol adalah sekumpulan bahan semulajadi yang terdapat di dalam tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan yang berperanan memberi mereka warna sambil melindungi dari penyakit. Polifenol memainkan peranan penting dalam mengekalkan kesihatan dan kesejahteraan anda, melindungi sel-sel dalam tubuh dari kerosakan oleh radikal bebas termasuk mengekalkan tahap glukosa darah yang sihat.

Continue Reading

Testimoni OsteMatrix Untuk Kaki Cramp

Testimoni Cramp Kaki Dengan OsteMatrix
Nampak Master Kesayangan share testimoni Kak Put amalkan Shaklee. Masa bagi testimoni ni dulu rasanya lama dah. Masa tu duk Johor lagi.

Sapa kenai husband Kak Put, memang tau la dia jenis duk tak diam kan 🙊

Continue Reading

Herbal Blend Kurangkan Bengkak Gigitan Nyamuk

Kalau balik kampung, jangan memasal tak pasang kelambu. Kak Put memang prefer kelambu berbanding ubat nyamuk. Tak tahan daripada Kak Put budak2 lagi.

Tak panas ke? Tak de lah panas sebab Mak Kak Put belikan kelambu besar jugak. Yang muat 2 tilam queen size tu. Kelambu ni homemade. Anak kawan Mak yang buat. Kalau tak pasang memang nyamuk banyak. Bintat abis la tangan, muka dan kaki anak.

Kalau terkena gigit nyamuk, meh Kak Put tolong sapu Herbal Blend macam kawan kita dalam testimoni kat bawah ni. Alhamdulillah, bengkak tu tak bengkak sangat.

Herbal Blend Kurangkan Bengkak Gigitan Nyamuk
Nak cuba Herbal Blend Shaklee jugak? InsyaAllah, semua mommies mampu, hanya RM37.50/botol. Info lain tentang Herbal Blend boleh klik sini.

Mahu baca feedback lain tentang Herbal Blend Shaklee? Klik sini.

--

Hubungi Kak Put untuk merasai sendiri #ShakleeEffect!

Kak Put adalah SID yang tepat!

www.wasap.my/60193265417
COD Meru Raya dan Chemor
Pengeposan ke Seluruh Negara
~ Always Caring, Always Here!
Continue Reading

7 Sebab Mengapa Kita Perlukan Suplemen

Kredit Foto: http://www.foodmatters.com
Mengamalkan suplemen atau makanan tambahan sebenarnya tidaklah wajib pun. Selagi mana kita mengamalkan pemakanan dan gaya hidup sihat. Tapi andai diukur kepada beberapa situasi kita zaman sekarang. Rasanya kita perlu sangat suplemen ni.

Di sini Kak Put nak senaraikan beberapa sebab yang dirasakan wajar untuk kita fikir dan ukur untuk jadi tanda aras bahawa kita perlu atau tidak mengamalkan suplemen atau makanan tambahan ni.

Continue Reading

Anak Dah Tak Sembelit Dengan Meal Shakes

Kalauu sape2 pernah tengok anak sakit membuang najis keras atau sembelit, mesti kesian kan. Tak sampai hati nak tengok. Apa kata cuba Meal Shakes macam Puan dalam testimoni kat bawah ni.

Alhamdulillah, selepas 2 minggu konsisten ambil Meal Shakes untuk anaknya, anaknya dah boleh baung air besar tiap hari tanpa najis keras dah.

Istimewa Meal Shakes ni, sejenis minuman multivitamin yang mempunyai serat :)
Meal Shakes Hentikan Masalah Najis Keras
Continue Reading

Protein Soya Penting Untuk Semua Peringkat Umur

Ayah Pun Nak Sentiasa Cergas Di Pejabat

Minuman yang Kita Gemari

Pemakanan yang sihat bermula di rumah. Protein soya adalah minuman yang disukai ramai. Ia membekalkan asid amino, tidak mengandungi kolesterol dan laktosa, sesuai untuk golongan vegetarian dan mudah dihadam. Apa yang paling penting, ia sesuai untuk seisi keluarga dan semua orang gemarkannya! Ketahui kelebihan protein soya untuk anda dan yang tersayang.

Khasiat Protein Lengkap untuk Seisi Keluarga!

Setiap ahli keluarga adalah sama penting. Berikan orang yang anda sayangi protein soya terbaik, untuk khasiat terbaik, yang diperlukan oleh badan mereka.

Continue Reading

Persoalan Nutrisi Anda Terjawab!

Persoalan Nutrisi Anda Terjawab!

1. Bolehkan saya mengambil suplemen bersama Teh dan Kopi?
- Kafein, sebatian semulajadi yang terdapat di dalam teh dan kopi mungkin mengganggu penyerapan nutrien. Kami cadangkan anda untuk minum teh atau kopi 15 minit sebelum dan 1 jam selepas pengambilan suplemen.

Continue Reading

10 Tips Penting untuk Mengekalkan Kesihatan Kulit - Part 2

Sambungan daripada PART 1. Boleh dapatkan DI SINI.

6. Tidur Nyenyak (Sleeping Beauty)
- Semasa anda tidur dengan nyenyak, paras hormon pertumbuhan akan meningkat untuk memperbaiki sel-sel yang rosak manakala lebihan air di dalam tubuh diproses untuk disingkarkan dari tubuh. Tidur yang tidak mencukupi atau tidur yang tidak berkualiti menghasilkan sel yang tidak berkualiti dan menyebabkan berlakunya lebam di bawah mata, kulit kering dan garis-garis halus terbentuk.
Continue Reading

10 Tips Penting untuk Mengekalkan Kesihatan Kulit - Part 1

Meskipun anda boleh menggunakan pelbagai krim dan losyen untuk mengekalkan seri wajah anda, namun itu hanyalah bersifat sementara. Malahan tiada jaminan, yang barangan penjagaan kulit tersebut dapat meresap masuk ke dalam lapisan kulit dan memberikan kesan seperti yang dijanjikan. Di sini kami berikan 10 petua penting yang boleh anda amalkan untuk kulit yang kekal sihat dan berseri.

1. Apa yang Anda Makan Itu Penting
- Makanlah buah dan sayur-sayuran yang kaya dengan anti-oksida seperti beta karotena dan Vitamin C, E dan A yang boleh menghalang kerosakan sel akibat daripada radikal bebas. Apabila anda tidak boleh atau tidak mendapat nutrien yang mencukupi daripada makanan, anda boleh mengambil suplemen untuk memenuhi keperluan nutrien tersebut.
Continue Reading

6 Nutrisi yang Baik Untuk Persediaan Hamil

Bersedia untuk mengandung? Marilah memulakan pengalaman sebagai ibu dan bapa dengan kesihatan yang baik. Ibubapa yang sihat akan melahirkan bayi yang sihat. Mengenalilah nutrisi ini untuk kehamilah yang sihat dan kelahiran bayi yang sihat!

1. Protein

Pengambilan protein secara tetap, terutamanya protein tumbuhan telah menunjukkan bahawa:

Wanita
  • Menyokong kualiti sintesis dan kualiti telur yang baik.
  • Mengatur kitaran haid.
Lelaki
  • Menyokong pembentukan sperma sihat.
  • Menyokong pembentukan dinding sperma yang lebih tebal untuk perlindungan semasa perjalanan menuju ke telur.
  • Menyokog pergerakan sperma yang normal dan baik

Continue Reading

4 Tips Memilih Minyak Ikan Terbaik

Ikan Kecil Lebih Baik Untuk Minyak Ikan

Berikutan saranan untuk mengambil 2-3 hidangan ikan seminggu - terutamanya ikan laut dalam, ianya adalah saranan yang baik untuk memastikan pengambilan EPA / DHA yang mencukupi.

Walaubagaimanapun, tidak semua orang makan ikan secara kerap. Terdapat juga banyak kebimbangan mengenai risiko pencemaran yang terdapat dalam ikan biasa. Persoalan yang sering berlegar di fikiran adalah adakah manfaat kesihatan daripada pengambilan ikan adalah lebih penting daripada risiko mengambil ikan yang mengandungi merkuri, plumbum atau toksin lain.

Dengan kebimbangan ini, banyak orang beralih kepada suplemen minyak ikan sebagai jalan penyelesaian. Apabila minyak ikan diproses dengan betul, bahan pencemar boleh disingkirkan atau dikurangkan ke tahap di mana ianya tidak seharusnya menimbulkan risiko.
Continue Reading

Peranan Omega-3 Dari Pra-Konsepsi Hingga Penyusuan

Pada setiap peringkat kehamilan anda bermula dari konsepsi sehingga ke peringkat penyusuan, ia merupakan peluang terbaik untuk anda membina kesihatan anak anda. Salah satu lemak yang penting untuk kesejahteraan anda dan bayi and adalah Asid Lemak Omega-3 – asid eicosapentaenoic (EPA) dan asid docosahexaenoic (DHA).

Marilah kenali dengan lebih lanjut khasiat Omega-3 untuk anda dan bayi anda.
Continue Reading

8 Nutrisi Penting Untuk Lelaki Usia 40an


Kaum lelaki sering digambarkan sebagai idola dan juga wira. Mereka menguruskan pelbagai perkara penting dalam kehidupan dan sering diberikan tanggungjawab untuk memimpin dan melaksanakan semua urusan dengan baik. Apabila anda sering memberi tumpuan kepada kehidupan seharian, masa anda adalah terhad untuk menjaga kesihatan.

Oleh kerana tubuh kita berubah dari semasa ke semasa, keperluan tubuh kita turut berubah – oleh itu kaum lelaki, sama ada anda menghampiri usia 20-an atau memasuki usia 40-an, perhatikan perubahan ini dan amalkan pemakanan yang betul untuk prestasi tubuh dan minda yang optimum.

Inilah MASANYA! Melangkah ke arah kesihatan yang lebih baik. Serlahkan yang terbaik!
Continue Reading

7 Nutrisi Penting Untuk Lelaki Usia 30an


Kaum lelaki sering digambarkan sebagai idola dan juga wira. Mereka menguruskan pelbagai perkara penting dalam kehidupan dan sering diberikan tanggungjawab untuk memimpin dan melaksanakan semua urusan dengan baik. Apabila anda sering memberi tumpuan kepada kehidupan seharian, masa anda adalah terhad untuk menjaga kesihatan.

Oleh kerana tubuh kita berubah dari semasa ke semasa, keperluan tubuh kita turut berubah – oleh itu kaum lelaki, sama ada anda menghampiri usia 20-an atau memasuki usia 40-an, perhatikan perubahan ini dan amalkan pemakanan yang betul untuk prestasi tubuh dan minda yang optimum.

Inilah MASANYA! Melangkah ke arah kesihatan yang lebih baik. Serlahkan yang terbaik!
Continue Reading

6 Nutrisi Penting Untuk Lelaki Usia 20an


Kaum lelaki sering digambarkan sebagai idola dan juga wira. Mereka menguruskan pelbagai perkara penting dalam kehidupan dan sering diberikan tanggungjawab untuk memimpin dan melaksanakan semua urusan dengan baik. Apabila anda sering memberi tumpuan kepada kehidupan seharian, masa anda adalah terhad untuk menjaga kesihatan.

Oleh kerana tubuh kita berubah dari semasa ke semasa, keperluan tubuh kita turut berubah – oleh itu kaum lelaki, sama ada anda menghampiri usia 20-an atau memasuki usia 40-an, perhatikan perubahan ini dan amalkan pemakanan yang betul untuk prestasi tubuh dan minda yang optimum.

Inilah MASANYA! Melangkah ke arah kesihatan yang lebih baik. Serlahkan yang terbaik!
Continue Reading

5 Tips untuk Bantu Anda Pilih Sumber Protein yang Betul


1. Protein Tumbuhan vs Protein Berasaskan Haiwan?
- Kedua-dua protein tumbuhan dan berasaskan haiwan mengandungi kandungan protein yang sama. Walaubagaimanapun, sumber berasaskan haiwan seperti daging merah atau ayam mungkin mengandungi bahan kimia berbahaya dan berpenyakit. Protein soya lebih mudah dihadam, terutamanya di kalangan warga tua.

2. Kandungan Kolesterol Tinggi vs Kolesterol Rendah?
- Protein berasaskan tumbuh-tumbuhan mengandungi sifar kolesterol.

Continue Reading

10 Tips Tingkatkan Kecergasan Lelaki! - Part 2

Sebagai seorang lelaki, terdapat banyak perkara yang ingin anda capai dalam kehidupan. Salah satu daripadanya adalah pelaburan masa dan tenaga untuk kesejahteraan fizikal dan mental anda. Berikut adalah perkara-perkara yang boleh anda lakukan hari demi hari!

Sambungan daripada : 10 Tips Tingkatkan Kecergasan Lelaki! - Part 1

6. Lakukan Yang Terbaik Dengan Vitamin E
  • Membantu memusnahkan radikal bebas untuk memastikan sel-sel sihat.
  • Meningkatkan keanjalan saluran darah untuk menggalakkan peredaran yang sihat.
  • Selenium membantu meningkatkan kecergasan dan membaiki kesihatan sperma.

Continue Reading

Vita-C Shaklee Kurangkan Masalah Jerawat

Masalah jerawat ni kadang2 naik buntu kan? Betul tak? Even orang lain guna atau makan produk yang sama, tapi kita guna tak menjadi pun kan?

Sebenarnya kita kenal dulu kulit kita, sambil tu kena kenalpasti punca jerawat tu. Kalau tak kita hanya kurangkan simptom je. Selagi masalah tu tak diketahui daripada, mesti jerawat tu muncul lagi.

Macam Kak Put sekarang la, dulu2 tak de lak muka sekarang ni. Dalam proses penyembuhan jugak ni. Sekarang masalah pori2 pun nampak jelas. Nak jerit rasa. Haha.

Continue Reading

The Radiant 4 - SR Vita-C Lindungi Kulit

SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS - Mengatasi Radikal Bebas untuk Kulit yang Sihat

Alami semula nikmat kesihatan dengan mengambil nutrien yang tepat. Vitamin C adalah vitamin larut air yang mempunyai pelbagai fungsi terhadap badan, dan fungsi utamanya adalah sebagai antioksida. Ia juga memainkan peranan penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya semua yang membentuk tubuh anda.

Vitamin C Melindungi Kulit Daripada Radikal Bebas


Continue Reading

10 Tips Tingkatkan Kecergasan Lelaki! - Part 1

Sebagai seorang lelaki, terdapat banyak perkara yang ingin anda capai dalam kehidupan. Salah satu daripadanya adalah pelaburan masa dan tenaga untuk kesejahteraan fizikal dan mental anda. Berikut adalah perkara-perkara yang boleh anda lakukan hari demi hari!

1. Tingkatkan Pengambilan Protein.

Protein membekalkan:
  • Tenaga dan stamina yang berkekalan.
  • Memastikan anda berasa lebih kenyang di antara waktu makan.
  • Membina dan mengekalkan jisim otot anda.
Pilihan untuk protein yang sihat seperti daging tanpa lemak, produk tenusu rendah lemak, kacang dan protein soya berasaskan tumbuhan

Continue Reading

Carotomax Untuk Cantik Berseri Dari Dalam

CAROTOMAX - Perlindungan Antioksida Dari Dalam

Untuk mempertingkatkan kesihatan anda serta memastikan kulit anda sihat dan berseri untuk lebih lama, dapatkan manfaatkan kebaikan CarotoMax® melalui suplemen harian anda. Ia mengandungi antioksida larut lemak yang dikenali sebagai karotenoid yang memberikan perlindungan antioksida yang tinggi untuk menggalakkan sel-sel yang lebih sihat dari dalam untuk kesihatan yang lebih baik, termasuk kulit anda.

Carotomax - Vitamin A Shaklee

Continue Reading

Redakan Sakit Gigi Dengan OsteMatrix

Assalamu'alaikum semua.

Sihat ke hari ni? Pernah rasa tak sakitnya bila gigi sakit? Allah..rasa macam nak makan orang pun ada kan? Tu bukan Kak Put la, hehe. Kak Put tak pernah sakit gigi teruk. Pernah kena pun sakit biasa2 je. Itu pun tak tahan wei..haha

Cuba bayangkan kalau sakit gigi dalam pantang pulak? Boleh bayangkan tak? Ini yang Kak Put nak ceritakan ni. Sideline Kak Put yang share ni. Alhamdulillah, sakit gigi dah reda lepas consume OsteMatrix. Boleh refer gambar di bawah ni ye :)

Redakan Sakit Gigi Dengan OsteMatrix
Continue Reading

The Radiant 4 - GLA Complex Melembapkan Kulit

GLA COMPLEX - Sahabat Baik Kulit Anda
GLA adalah jawapan kepada kulit yang cantik dan berseri. GLA adalah asid lemak omega-6 penting yang digunakan oleh badan anda untuk menghasilkan prostaglandin- bahan yang membantu mengawal pelbagai fungsi tubuh, termasuk kesihatan kulit anda. Miliki kulit yang sihat dan lembut dengan Shaklee GLA Complex.

GLA Complex Naikkan Seri Dari Dalam

Continue Reading

8 Manfaat Detoks - Part 2

Manfaat Detoks Sangat Menguntungkan

KESAN POSITIF DETOKS

Tubuh kita sering terdedah kepada toksin yang datang berpunca daripada persekitaran dalam aktiviti seharian kita, pemakanan yang bernutrisi rendah, dan juga tekanan dari gaya hidup kita sendiri. Pendedahan yang kerap boleh mengakibatkan kebolehan semula jadi tubuh kita menyingkirkan toksik terganggu. Ia mengakibatkan tompokan toksik dan mendorong kepada berbagai masalah kesihatan. Oleh itu, amat penting untuk kita melakukan detoks dengan kerap. Sekiranya anda mengikuti pelan detoks yang terancang, selamat dan elok boleh memberikan anda berbagai kesan positif dan antara yang terpenting seperti:

Sambungan daripada: 8 Manfaat Detoks - Part 1
Continue Reading

ESP Bantu Bekalkan Tenaga Seharian

Memberikan Tenaga Berterusan, Berasaskan Protein Tumbuhan

Protein adalah seperti blok yang membina tubuh anda, seperti batu bata yang membina rumah anda. Ia memainkan peranan penting bagi setiap fungsi tubuh untuk pertumbuhan and perkembangan. Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder adalah makanan lazat yang kaya dengan kalsium dan protein.

ESP Bantu Bekalkan Tenaga Berpanjangan

Continue Reading

8 Manfaat Detoks - Part 1

Seperti yang anda sedia maklum detoks merupakan cara untuk anda boleh mengurangkan toksik berlebihan dalam badan dan mengoptimumkan fungsi organ detoks dalam badan anda. Namun bagaimana cara untuk anda memastikan bahawa detoks ini betul-betul berkesan?

Apakah antara sebab khusus anda perlu fokus dalam membersihkan tubuh anda?

8 Manfaat Detoks

Continue Reading

Herbal Blend Bantu Keringkan Ruam HFMD Hari Ke-4

Alhamdulillah, hari ni masuk 1 Muharram bagi tahun baru hijriah 1439. Hari bertambah hari, bulan bertambah bulan, tahun bertambah bulan. Dunia makin menghampiri penghujungnya. Semoga sentiasa dalam jagaanNya. Salam Maal Hijrah buat semua :)
Herbal Blend Keringkan Ruam HFMD
Hari ni Kak Put terpanggil nak kongsikan rasa gembira seorang ibu yang ikhtiar menyembuhkan HFMD anaknya dengan Herbal Blend. Alhamdulillah, hari ke-4 dah kering katanya. Semoga bermanfaat kepada anaknya dan kembali sihat seperti sediakala.

Continue Reading

Peppermint-Ginger Plus Bantu Sistem Penghadaman Lebih Lancar

Rangkaian kesihatan kami menyokong sistem penghadaman yang sihat, membantu mengembalikan keseimbangan pencernaan semula jadi, dan melindungi daripada masalah sembelit.

Peppermint-Ginger Plus Bantu Masalah Angin Dalam Perut

Lega dan Tenang

Pudina dan Halia digunakan secara tradisional dan turun temurun untuk sensasi menenangkan dan melegakan perut. Ia juga boleh membantu melawaskan penghadaman.
Continue Reading

Shaklee Top 10 Best Seller

Shaklee Top 10 Best Seller
Assalamu'alaikum, semua :)

Hari ni Kak Put nak bagi share tentang Shaklee Top 10 Best Seller. Daripada 10 ni, 2 produk je yang Kak Put belum cuba consume iaitu Vivix dan Vita-E Complex. InsyaAllah, tak lama lagi nak try consume Vita-E Complex pulak. Vivix? InsyaAllah, coming soon.. Ngeee..

Antara yang paling lama Kak Put consume sejak 2012 ialah ESP, Vita-Lea, SR Vita-C, Alfalfa Complex dan OsteMatrix. Masa tu kenal untuk suplemen lepas bersalin dan menyusukan anak.

Dalam 10 produk ni, agak2 yang mana tangga pertama? Cer teka. Ape? ESP? Jeng..jeng..jeng.. Meh sini Kak Put tolong susunkan daripada tangga 1 hingga ke 10.
Continue Reading

Jom Ketahui Bagaimana OsteMatrix Bantu Tulang Anda

Tulang yang kuat untuk tubuh yang kuat. Bina dan pastikan tulang anda kuat dengan nutrien "pembina-tulang" untuk memastikan ia kekal sihat sepanjang masa.

OsteMatrix Untuk Kesihatan Tulang Kuat
Hargai Tulang Anda Dengan Nutrien "Pembina-Tulang"

Tulang merupakan sistem sokongan tubuh anda, kerana itulah amat penting untuk anda memastikan ia kekal kuat dan sihat. Tubuh anda membina tulang baharu dengan pantas, tetapi apabila umur anda meningkat, kehilangan tulang adalah lebih banyak berbanding tulang yang dibina. Hakikat inilah menjadikan penting untuk anda membekalkan tulang anda dengan nutrien "pembina-tulang" yang berkualiti.

Continue Reading

6 Nutrien Penting Untuk Kebaikan Kesihatan Dan Kehidupan!

Apakah Nutrien Penting?

Nutrien penting adalah nutrient-nutrien yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh kita dengan sendirinya - ataupun tidak memenuhi jumlah yang diperlukan.

Menurut Pertubuhan Kesihatan Dunia (WHO), nutrien-nutrien ini mestilah ada pada diet harian anda dan amat penting pada tubuh anda kerana ia membantu mencegah penyakit, pertumbuhan dan kesihatan yang baik.

Suku Karbohidrat, Suku Protein, Separuh Sayuran dan Buahan

Apakah Isi Hidangan Anda?

Sebelum makan, semak 6 jenis kumpulan makanan dalam pinggan anda, dan dalam bahagian yang mencukupi:
Continue Reading

6 Langkah-langkah Pencegahan Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (HFMD)

Sumber: http://www.myhealth.gov.my
Panduan untuk Ibu Bapa dan Penjaga

Penyakit tangan, kaki dan mulut disebabkan oleh virus (kumpulan enterovirus) yang biasanya menjangkiti kanak-kanak di bawah umur 5 tahun. Jangkitan ini berlaku disebabkan tidak mengamalkan kebersihan diri yang baik dan berada di tempat atau persekitaran yang sesak.

Penyakit ini dijangkiti melalui kontak secara langsung dengan pesakit serta melalui najis, air liur dan lelehan dari hidung pesakit. Kebanyakan kes penyakit ini tidak serius. Namun begitu terdapat juga kes-kes teruk yang melibatkan sistem saraf dan jantung.

Setiap ahli keluarga dinasihatkan mengamalkan kebersihan diri untuk mencegahkan jangkitan.


Continue Reading

Ikhtiar Shaklee Untuk Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (HFMD)

Assalamu'alaikum Kawan2 dan adik2 :)

Dah baca belum entry Kak Put sebelum ni pasal HFMD, tanda-tanda dan 6 Langkah Pencegahan Penyakit Tangan Kaki dan Mulut? InsyaAllah, semoga anak2 kita terhindar daripada penyakit berjangkit ni.

Bagaimana kalau nak terkena jugak? Maklum la kan, anak2 kita ada yang ke tadika atau taska kan. Ada anak orang lain yang tak tau yang anaknya terkena HFMD, boleh berjangkit tau kat anak kita. Tak mustahil.

Ok, Kak Put nak kenalkan beberapa produk Shaklee yang dapat bantu kita handle anak kita yang tengah sakit. HFMD ni tak de ubat ye, macam chicken pox jugak. Tapi boleh ihktiar untuk cepat sembuh dan kering. InsyaAllah, ini adalah salah satu ikhtiar yang selamat untuk anak2.

Continue Reading

Senarai Nombor Pendaftaran KKM Produk Shaklee

Senarai Nombor Pendaftaran KKM Produk Shaklee

SENARAI SUPPLEMENT SHAKLEE & NOMBOR PENDAFTARAN KKM

1. Alfalfa Complex: MAL10053686XC
2. B-Complex: MAL12035068NCZ
3. Carotomax: MAL11125035NC
4. DTX Complex: MAL07090948TC
5. Garlic Complex: MAL11080026TC
6. GLA Complex: MAL12035070NC
7. Herb-Lax: MAL10080110TC
8. Lecithin: MAL12015012NC
9. OmegaGuard: MAL12015013NC
10. OsteMatrix: MAL07081510XC
11. Peppermint Ginger: MAL11040031TC
12. Phytocol-ST: MAL13045016NC
13. Sustained Release Vita-C Plus: MAL13085068NC
14.Vita-E Complex: MAL12075024NC
15. Vitalea Iron Formula: MAL07081506XC
16. Vitalea for Children: MAL13115143NC

Continue Reading

Tips Keselamatan Anak Ketika Menggunakan Eskalator

Assalamu'alaikum, semua. Selamat Menyambut Hari Malaysia semua 😍 dan selamat beristirehat di hujung minggu.

Dah lunch belum? Kak Put baru je siap lunch. Lambat sikit hari ni. Tadi lipat baju2 yang menggunung, lepas tu qoilullah siap terlajak. Hehe.

Jalan2 ke mana hari ni? Kak Put biasa pusing2 mall. Kadang2 tak beli ape pun. Saja cuci2 mata sambil work out kaki yang jarang excercise ni. Haha.

Sambil merehatkan perut ni Kak Put nak share sikit tentang keselamatan anak ketika menggunakan eskalator. Anak2 zaman sekarang aktif betul, kadang2 sekilas pandang ke arah lain pun sempat diorg buat apa2 yang tak sepatutnya.


Continue Reading

The Radiant 4 - ESP Membina Kulit Sihat

ESP MIXED SOY PROTEIN ISOLATE POWDER - Minuman Untuk Kulit Yang Sihat

Protein membina tubuh anda, seperti batu-bata yang membina rumah anda. Ia adalah penting untuk pertumbuhan, penyelenggaraan dan pembaikan tisu dalam badan anda, termasuk kulit anda. Merupakan minuman yang lazat dan kaya dengan protein berasaskan tumbuhan, Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder menggalakkan pembaharuan sel untuk membina asas kepada kulit yang sihat.

ESP Protein untuk Kulit Sihat
Continue Reading

The Radiant 4 - Collagen Powder Menganjalkan Kulit

Merangsang Kulit Kelihatan Muda dari Dalam ke Luar

Kolagen bertindak seperti ‘pelekat’ untuk mengikat tubuh anda dan ditemui dengan banyaknya di bahagian kulit. Penghasilan kolagen secara semula jadi berkurangan apabila usia semakin meningkat, dan menyebabkan kulit kendur serta pembentukan kedutan dan garisgaris halus. Tingkatkan pengambilan kolagen anda sekarang dengan Shaklee Collagen Powder supaya kulit kelihatan lebih sihat!

Tampak Lebih Muda dengan Collagen Powder

Continue Reading

Peppermint Ginger Plus Kurangkan Angin Semasa Hamil

Assalamu'alaikum semua.. Malam ni Kak Put nak cerita tentang kawan baik Kak Put. Kawan baik Kak Put ni dulu amik Herbal Blend, ada Kak Put pernah ceritakan kat sini.

Kali ni Kak Put nak kongsikan feedback bila dia consume Peppermint-Ginger Plus sejak trimester pertama hingga sekarang dah masuk 6 bulan kandungan.

Peppermint-Ginger Kurangkan Masalah Angin
Continue Reading

7 Sebab untuk Jatuh Cinta dengan Produk Get Clean

Produk GET CLEAN yang selamat, berkesan, mesra alam dan pintar menjadikan kerja-kerja pembersihan lebih mudah, dan itulah sebabnya mengapa kami percaya kediaman yang sihat bermula dengan produk yang anda gunakan. Dengan langkah mudah ini, anda berada satu tapak menuju ke arah kediaman yang lebih sihat dan dunia yang lebih hijau.

Beberapa Produk GET CLEAN Shaklee yang ditawarkan

1. Hapuskan Persekitaran Hidup Yang Bertoksik

Menyenaraikan senarai bahan yang perlu dielakkan dalam prosuk penjagaan rumah adalah agak mencabar. Kerana itulah GET CLEAN dicipta untuk membantu dan memudahkan anda. Tidak bertoksik dan tidak mengandungi bahan kimia berbahaya. Secara ringkas, ia selamat digunakan oleh anda dan keluarga anda!

Continue Reading

Cadangan Set Gastrik Shaklee

Semalam husband Kak Put cuti. Jadi amik peluang keluar ngan dia. Ajak pergi Shaklee Ipoh sekali. Awei benor kami sampai, no giliran 0001. Hehe. Orang pun tak de lagi. Kalau minggu closing mau bersesak, nak2 time lunch hour. Semua berebut nak beli stok sebelum closing.

Gaya macam drive sendiri. ahaks!

Continue Reading

Testimoni: Basic H Segarkan Sayur yang Layu

Ni cerita 2-3 hari yang lepas. Khusyuk update blog, cerita tentang mata petang tadi. Tak lama azan Maghrib pun kedengaran. Sedar2 anak2 semua dah siap mandi rupanya. Mama pun takde la nak kena pasang 'healer' suruh mandi macam setiap petang.

Langkah kaki ke bilik air, terbau sesuatu yang sangat familiar. Bukan bau mandian Lifebuoy, tapi..ha..ini bau Basic H ni! Mata terus tajam memandang Basic H yang masih tersimpan dalam bilik air, biasanya letak di luar.

Basic H Mama, berbaki seinci je. Oh, tidak.....

Continue Reading

5 Tips Mendapatkan Mata yang Cantik dan Sihat

Assalamu'alaikum semua. Hehe. Maaf la lama tak menulis dari hati.

Hari ni Kak Put nak kongsikan apa yang Kak Put pernah baca dari keratan akhbar. Lama dah Kak Put jumpa keratan akhbar ni. Sampai ingat2 lupe kat mana jumpa keratan ni, hehe.

Best tajukya, itu yang Kak Put simpan dan nak kongsikan. Cerita tentang mata, 5 tips untuk dapatkan mata yang cantik dan sihat. Lepas baca tips ni pasti pakat2 bersinar mata. Hehe.

Continue Reading

Ketahui 4 Nutrien Penting Untuk Kulit Cantik Berseri Dari Dalam

Membina, Menganjalkan, Melindungi, Melembapkan
Pernah tertanya-tanya bagaimana sesetengah orang mempunyai kulit yang sihat dan berseri? Mereka memberikan aura positif dan sihat. Sering kali juga, anda tertanya-tanya apakah yang diperlukan untuk mendapatkan kulit yang cantik dan menawan.

Continue Reading

Kempen Sept 2017 - The Radiant 4

Set The Radiant 4 daripada Shaklee
Kulit Berseri Ditemui!

Temui kecantikan dari dalam dengan MEMBINA (Build), MENGANJALKAN (Firm), MELINDUNGI (Protect) dan MELEMBAPKAN (Moisturize) menggunakan The Radiant 4 daripada Shaklee.

Continue Reading

Omega-3 Bagus Untuk Mama, Baik Untuk Bayi

Assalamu'alaikum semua.

Kak Put masih meneruskan perkongsian manfaat tentang Omega-3 minggu ni. Kali ini topik digemari mommies semua kan. Omega-3, antara nutrisi yang bagus untuk mama, baik untuk bayi. InsyaAllah. Jom kita tengok baiknya Omega-3 untuk tubuh badan kita dan bayi dalam kandungan.

Omega-3 Baik Untuk Ibu Hamil dan Bayi yang Dikandung

Continue Reading

Mengandung Makan OsteMatrix Dah Tak Sakit Lutut!

Assalamu'alaikum Mommies!

Hari ni Kak Put nak share feedback yang biras Kak Put share sebelum ni. Lama dah feedback, biras Kak Put tu pun dah bersalin pun. Hehe.

Biras Kak Put ni kalau naik tangga memang ada bunyi2. Terus nyilu bila dengar dia cerita. Hahaha. Lepas amik OsteMatrix, katanya dah tak sengal2 kat lutut.
Continue Reading

Lemak Sihat Baik Untuk Anda!!

Asid lemak Omega-3, lemak sihat baik untuk anda!

Asid lemak Omega-3 adalah lemak yang sihat atau 'baik' yang diperlukan untuk menyokong fungsi normal tubuh. Omega-3 telah dikaji secara meluas berkenaan manfaatnya terhadap tubuh badan;

Kesihatan Jantung

Omega-3 dapat mengurangkan keradangan. Keradangan boleh merosakkan saluran darah dan menyebabkan penyakit jantung.

Continue Reading

Testimoni Kolesterol Turun Selepas 3 Bulan


Hari ni Kak Put nak kongsikan sikit testimoni seorang ayah kepada sideline Kak Put, Doc Ainniah Zulkefli. Kolesterol beliau telah menurun setelah 3 bulan mengamalkan OmegaGuard dan juga Phytocol-ST.
Continue Reading

6 Sebab Untuk Menambah Omega-3 Dalam Diet Anda

Ni Kak Put nak share sikit poster yang Kak Put simpan dalam gallery henfon Kak Put. Poster ni daripada Medik TV. Pelbagai info menarik boleh dapatkan kat FB Page diorang ni. Nanti rajin2 la scroll kat situ, follow ya dan pasti tak rugi. Ini link nya https://www.facebook.com/MedikTV/

Kali ni Kak Put nak share tentang, sebab2 kita perlu menambah Omega-3 dalam diet anda.

1. Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung

- kajian menunjukkan Omega-3 boleh merendahkan tekanan darah, meningkatkan tahap kolesterol baik dan mengurangkan risiko menghidap penyakit kardiovascular. Omega-3 juga mengurangkan risiko strok dan saluran darah tersumbat.

Continue Reading

Waktu 'Terbaik' Untuk Berlaku Serangan Jantung

Sekali baca tajuk poster ni macam positif je kan. 2kali baca menyeramkan pun ada. 😨

Gambar poster ada Kak Put letakkan kat bawah ni.


Mau tak seram. Waktu 'terbaik' untuk berlaku serangan jantung. Sekali jantung Kak Put pun mendegup laju.

Continue Reading

Set Detox Shaklee

Set Detox, untuk permulaan baharu yang sihat.

Mulakan langkah baharu dan dapatkan kelebihan detoksifikasi daripada sistem penghadaman yang sihat, tampilkan kulit yang sihat berseri, tubuh yang mantap dan cantik. Diperbuat daripada adunan sinergi herba lembut dan nutrien lain, set ini membantu untuk menyokong proses detoksifikasi harian anda secara semula jadi harian.

Mengapa Perlu Detox?
Setiap hari, badan kita terdedah kepada toksin dari persekitaran, pemakanan yang tidak sihat, dan tekanan hidup. Pendedahan yang kerap dan berterusan melemahkan keupayaan semulajadi badan untuk menyingkirkan toksin. Ia menyebabkan berlakunya pengumpulan toksin yang boleh membawa kepada pelbagai penyakit. Oleh itu, amalan detox secara berkala adalah penting untuk kesihatan.

7 Manfaat Detox
• Menurunkan Berat Badan
• Kolon Lebih Sihat
• Meningkatkan Tenaga
• Mengawal Nafsu Makan
• Kulit Lebih Cantik
• Menguatkan Sistem Imun
• Tidur Lebih Lena
• Strengthened Immune System
• Better Sleep

Set Detoks Shaklee
Harga Runcit: RM711.26. Klik di sini untuk dapatkan harga ahli (JIMAT 15%)

1. DTX Complex

Dicipta untuk membekalkan nutrisi yang menyokong dan merangsang fungsi hati yang sihat.

Manfaat: Kulit lebih berseri.
Milk Thistle membantu meningkatkan seri kulit.

2. Herb-Lax
Digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit ringan dan untuk menyokong pergerakan usus.

Manfaat: Sistem penghadaman yang lebih baik.
Daun senna adalah herba yang mesra kolon, membantu melegakan sembelit dan menggalakkan pergerakan usus.

3. Alfalfa Complex
Dikenali sebagai gudang nutrien. Akar tunjangnya mencecah sedalam 6 meter, membekalkan pelbagai nutrien dan mineral.

Manfaat: Tubuh sihat & cergas.
Daun Alfalfa sangat berkhasiat untuk menghalang keasidan yang terhasil daripada toksin dan membantu dalam menurunkan berat badan.

4. Peppermint-Ginger Plus
Membekalkan herba semula jadi untuk memberi kelegaan kepada sistem penghadaman anda.

Manfaat: Melegakan kembung perut & angin.
Pudina dan halia digunakan secara tradisional untuk melegakan dan meredakan kembung perut dan angin.

5. Vivix
Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.

Manfaat: Lebih bertenaga!
Polifenol adalah salah satu penggalak tenaga yang paling hebat.

Mahu baca kisah dan pengalaman sendiri Kak Put tentang Set Detox Shaklee? Klik sini.

--

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga! Klik di sini untuk cara menjadi ahli Shaklee.

Hubungi kami jika anda sudah bersedia merasai sendiri #ShakleeEffect!

Saya adalah SID yang tepat!
Mahfuzah [Put]
Shaklee ID: 913006
SMS/WhatsApp: 019-326 5417
COD Meru Raya dan Chemor
Pengeposan ke Seluruh Negara
~ Always Caring, Always Here!
Continue Reading

5 Tips Kekal Sihat Di Bulan Ramadhan

Saban tahun, umat Islam di seluruh dunia terus menunaikan ibadah puasa dengan menghidupkan malam harinya sepanjang 30 hari di bulan Ramadhan. Dengan berlapar di siang hari, kita amat dituntut untuk bersahur sebelum terbit fajar dan berbuka sebaik terbenamnya matahari. Berpuasa jika dilakukan dengan betul, ianya elok untuk kesihatan. Sebaliknya, bagi mereka yang mengambil makanan berat dengan kalori berlebihan semasa berbuka juga moreh di malam hari, cenderung kepada penambahan berat badan. Justeru di sini kami kongsikan, beberapa tips sihat di bulan Ramadhan.

1. Lengkapkan Sahur Anda Dengan Serat & Protein
Sumber: https://www.proteinking.com.au
Pengambilan sahur amat penting sebelum anda terus berlapar seharian. Bagi memastikan anda dapat menahan lapar seharian, pastikan sahur anda mengandungi protein (diperolehi daripada telur, cheese, yogurt, kekacangan dll) dan serat (buahbuahan, sayur-sayuran, bijirin dll.) yang mencukupi. Jika anda kesuntukan waktu untuk bersahur, anda boleh ambil ESP Soy Protein, yang dapat memberikan anda rasa kenyang seharian.

2. Elakkan Makan Berlebihan di Malam Hari
Sumber: http://www.askislampedia.com
Untuk menghilangkan rasa sebu sebelum memberikan tubuh kalori yang diperlukan anda boleh mengambil semangkuk sup (rendah sodium) ataupun salad segar. Di kala berbuka juga anda boleh ambil Serbuk Protein Soya ESP Shaklee, bijirin dan sayur-sayuran. Ambil sekurang-kurangnya 5 hidangan buah dan sayur-sayuran sehari, dan pastikan setiap hidangan mengandungi protein dan susu. Tambahkan kurma dan kekacang berbanding pemanis mulut tinggi kalori.

3. Kurangkan Aktiviti Luar dan Kekal Hidrat
Sumber: https://thesurvivallife.com
Bagi mengekalkan tenaga semasa berpuasa, anda juga dinasihatkan untuk kurangkan aktiviti luar berpanas di bawah panahan matahari seboleh mungkin, lebihkan masa berada di tempat yang redup dan elakkan aktiviti yang berat. Makan buah sebelum terbit fajar merupakan idea yang bernas kerana kandungan airnya dapat menghidratkan tubuh. Untuk tambahan tenaga dan tubuh kekal hidrat, tambahkan pengambilan Performance® Shaklee yang dilarutkan bersama air.

4. Keperluan Multi-Vitamin, Mineral dan Suplemen
Sumber: https://www.healthtap.com
Jika anda belum bermula, ini merupakan masa terbaik. Mungkin sukar untuk memastikan diet di bulan Ramadhan anda mengandungi 5 hidangan buah, sayuran dan 3-6 auns bijirin, dan 5 auns daging. Pengambilan suplemen multi-vitamin dan mineral dapat memberikan nutrien yang diperlukan tubuh anda di bulan Ramadhan ini.

5. Berpuasa Mengikut Kemampuan
Sumber: http://www.katalogibu.com
Sebelum menempuh bulan puasa anda seharusnya berbincang dengan doktor, terutama pada warga emas, pengidap kencing manis yang mengambil ubat bagi mengawal level insulin, wanita mengandung dan kanak-kanak untuk merancang aktiviti berpuasa anda mengikut kemampuan.

Ramadhan membantu anda kembali fokus pada perkara asas, perkara yang penting. Ia juga bulan peningkatan iman bagi umat Islam. Justeru, jadikan Ramadhan kali ini lebih sihat, bulan menambah keimanan dengan lebih baik. Bersedialah menyambut Ramadhan yang mulia dengan Set Ramadhan yang kami tawarkan.
Continue Reading

Atasi Rasa Dahaga Anda di Bulan Ramadhan


Sumber: https://lifestyle.sindonews.com
Kekal hidrat sangat penting terutama di bulan Ramadhan yang bakal tiba tidak lama lagi. Penyahidratan berlaku apabila tubuh kita kekurangan air atau bendalir lain untuk mengekalkan fungsi rutin tubuh. Jika anda tidak menggantikan bendalir yang hilang, anda akan dinyahidrat dan anda akan merasa keletihan. Performance Shaklee, minuman penghidratan yang tulen, menghidrat lebih baik berbanding air dan memberi lebih elektrolit kepada tubuh anda.
Campuran propriteri elektrolit OPTI-LYTE ditambah dengan campuran unik karbohidrat memberikan tenaga segera dan menyokong penghidratan secara optima:

√  Meminimumkan kekurangan bendalir untuk meningkatkan hidrat pada tubuh
√  Memberikan spektrum penuh elektrolit
√  Mengekalkan tahap gula dalam darah untuk kekal bertenaga dan meningkatkan stamina

Performance® Shaklee Mengekalkan Tenaga!

Aturan: Campurkan 28g atau 3 sudu besar sebuk Performance bagi setiap 237ml atau 1 cawan (8Auns) air sejuk. Tutup semula kanister dan simpan di tempat yang kering dan sejuk. Untuk
kegunaan satu pasukan, campurkan satu kanister dengan 4.75 suku air. Simpan sejuk baki air yang telah dibancuh.

Harga Runcit: RM82.50/kanister

--
Apakah yang terkandung di dalam Set Puasa Shaklee dan berapakah pelaburan yang diperlukan? Klik sini.

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga! Klik di sini untuk cara menjadi ahli Shaklee.

Hubungi kami jika anda sudah bersedia merasai sendiri #ShakleeEffect!

Saya adalah SID yang tepat!
Mahfuzah [Put]
Shaklee ID: 913006
SMS/WhatsApp: 019-326 5417
COD Meru Raya dan Chemor
Pengeposan ke Seluruh Negara
~ Always Caring, Always Here!
Continue Reading