10 Tips Tingkatkan Kecergasan Lelaki! - Part 2

Sebagai seorang lelaki, terdapat banyak perkara yang ingin anda capai dalam kehidupan. Salah satu daripadanya adalah pelaburan masa dan tenaga untuk kesejahteraan fizikal dan mental anda. Berikut adalah perkara-perkara yang boleh anda lakukan hari demi hari!

Sambungan daripada : 10 Tips Tingkatkan Kecergasan Lelaki! - Part 1

6. Lakukan Yang Terbaik Dengan Vitamin E
  • Membantu memusnahkan radikal bebas untuk memastikan sel-sel sihat.
  • Meningkatkan keanjalan saluran darah untuk menggalakkan peredaran yang sihat.
  • Selenium membantu meningkatkan kecergasan dan membaiki kesihatan sperma.

Continue Reading

Vita-C Shaklee Kurangkan Masalah Jerawat

Masalah jerawat ni kadang2 naik buntu kan? Betul tak? Even orang lain guna atau makan produk yang sama, tapi kita guna tak menjadi pun kan?

Sebenarnya kita kenal dulu kulit kita, sambil tu kena kenalpasti punca jerawat tu. Kalau tak kita hanya kurangkan simptom je. Selagi masalah tu tak diketahui daripada, mesti jerawat tu muncul lagi.

Macam Kak Put sekarang la, dulu2 tak de lak muka sekarang ni. Dalam proses penyembuhan jugak ni. Sekarang masalah pori2 pun nampak jelas. Nak jerit rasa. Haha.

Continue Reading

The Radiant 4 - SR Vita-C Lindungi Kulit

SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS - Mengatasi Radikal Bebas untuk Kulit yang Sihat

Alami semula nikmat kesihatan dengan mengambil nutrien yang tepat. Vitamin C adalah vitamin larut air yang mempunyai pelbagai fungsi terhadap badan, dan fungsi utamanya adalah sebagai antioksida. Ia juga memainkan peranan penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya semua yang membentuk tubuh anda.

Vitamin C Melindungi Kulit Daripada Radikal Bebas


Continue Reading

10 Tips Tingkatkan Kecergasan Lelaki! - Part 1

Sebagai seorang lelaki, terdapat banyak perkara yang ingin anda capai dalam kehidupan. Salah satu daripadanya adalah pelaburan masa dan tenaga untuk kesejahteraan fizikal dan mental anda. Berikut adalah perkara-perkara yang boleh anda lakukan hari demi hari!

1. Tingkatkan Pengambilan Protein.

Protein membekalkan:
  • Tenaga dan stamina yang berkekalan.
  • Memastikan anda berasa lebih kenyang di antara waktu makan.
  • Membina dan mengekalkan jisim otot anda.
Pilihan untuk protein yang sihat seperti daging tanpa lemak, produk tenusu rendah lemak, kacang dan protein soya berasaskan tumbuhan

Continue Reading

Carotomax Untuk Cantik Berseri Dari Dalam

CAROTOMAX - Perlindungan Antioksida Dari Dalam

Untuk mempertingkatkan kesihatan anda serta memastikan kulit anda sihat dan berseri untuk lebih lama, dapatkan manfaatkan kebaikan CarotoMax® melalui suplemen harian anda. Ia mengandungi antioksida larut lemak yang dikenali sebagai karotenoid yang memberikan perlindungan antioksida yang tinggi untuk menggalakkan sel-sel yang lebih sihat dari dalam untuk kesihatan yang lebih baik, termasuk kulit anda.

Carotomax - Vitamin A Shaklee

Continue Reading

Redakan Sakit Gigi Dengan OsteMatrix

Assalamu'alaikum semua.

Sihat ke hari ni? Pernah rasa tak sakitnya bila gigi sakit? Allah..rasa macam nak makan orang pun ada kan? Tu bukan Kak Put la, hehe. Kak Put tak pernah sakit gigi teruk. Pernah kena pun sakit biasa2 je. Itu pun tak tahan wei..haha

Cuba bayangkan kalau sakit gigi dalam pantang pulak? Boleh bayangkan tak? Ini yang Kak Put nak ceritakan ni. Sideline Kak Put yang share ni. Alhamdulillah, sakit gigi dah reda lepas consume OsteMatrix. Boleh refer gambar di bawah ni ye :)

Redakan Sakit Gigi Dengan OsteMatrix
Continue Reading

The Radiant 4 - GLA Complex Melembapkan Kulit

GLA COMPLEX - Sahabat Baik Kulit Anda
GLA adalah jawapan kepada kulit yang cantik dan berseri. GLA adalah asid lemak omega-6 penting yang digunakan oleh badan anda untuk menghasilkan prostaglandin- bahan yang membantu mengawal pelbagai fungsi tubuh, termasuk kesihatan kulit anda. Miliki kulit yang sihat dan lembut dengan Shaklee GLA Complex.

GLA Complex Naikkan Seri Dari Dalam

Continue Reading

8 Manfaat Detoks - Part 2

Manfaat Detoks Sangat Menguntungkan

KESAN POSITIF DETOKS

Tubuh kita sering terdedah kepada toksin yang datang berpunca daripada persekitaran dalam aktiviti seharian kita, pemakanan yang bernutrisi rendah, dan juga tekanan dari gaya hidup kita sendiri. Pendedahan yang kerap boleh mengakibatkan kebolehan semula jadi tubuh kita menyingkirkan toksik terganggu. Ia mengakibatkan tompokan toksik dan mendorong kepada berbagai masalah kesihatan. Oleh itu, amat penting untuk kita melakukan detoks dengan kerap. Sekiranya anda mengikuti pelan detoks yang terancang, selamat dan elok boleh memberikan anda berbagai kesan positif dan antara yang terpenting seperti:

Sambungan daripada: 8 Manfaat Detoks - Part 1
Continue Reading

ESP Bantu Bekalkan Tenaga Seharian

Memberikan Tenaga Berterusan, Berasaskan Protein Tumbuhan

Protein adalah seperti blok yang membina tubuh anda, seperti batu bata yang membina rumah anda. Ia memainkan peranan penting bagi setiap fungsi tubuh untuk pertumbuhan and perkembangan. Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder adalah makanan lazat yang kaya dengan kalsium dan protein.

ESP Bantu Bekalkan Tenaga Berpanjangan

Continue Reading

8 Manfaat Detoks - Part 1

Seperti yang anda sedia maklum detoks merupakan cara untuk anda boleh mengurangkan toksik berlebihan dalam badan dan mengoptimumkan fungsi organ detoks dalam badan anda. Namun bagaimana cara untuk anda memastikan bahawa detoks ini betul-betul berkesan?

Apakah antara sebab khusus anda perlu fokus dalam membersihkan tubuh anda?

8 Manfaat Detoks

Continue Reading

Herbal Blend Bantu Keringkan Ruam HFMD Hari Ke-4

Alhamdulillah, hari ni masuk 1 Muharram bagi tahun baru hijriah 1439. Hari bertambah hari, bulan bertambah bulan, tahun bertambah bulan. Dunia makin menghampiri penghujungnya. Semoga sentiasa dalam jagaanNya. Salam Maal Hijrah buat semua :)
Herbal Blend Keringkan Ruam HFMD
Hari ni Kak Put terpanggil nak kongsikan rasa gembira seorang ibu yang ikhtiar menyembuhkan HFMD anaknya dengan Herbal Blend. Alhamdulillah, hari ke-4 dah kering katanya. Semoga bermanfaat kepada anaknya dan kembali sihat seperti sediakala.

Continue Reading

Peppermint-Ginger Plus Bantu Sistem Penghadaman Lebih Lancar

Rangkaian kesihatan kami menyokong sistem penghadaman yang sihat, membantu mengembalikan keseimbangan pencernaan semula jadi, dan melindungi daripada masalah sembelit.

Peppermint-Ginger Plus Bantu Masalah Angin Dalam Perut

Lega dan Tenang

Pudina dan Halia digunakan secara tradisional dan turun temurun untuk sensasi menenangkan dan melegakan perut. Ia juga boleh membantu melawaskan penghadaman.
Continue Reading

Shaklee Top 10 Best Seller

Shaklee Top 10 Best Seller
Assalamu'alaikum, semua :)

Hari ni Kak Put nak bagi share tentang Shaklee Top 10 Best Seller. Daripada 10 ni, 2 produk je yang Kak Put belum cuba consume iaitu Vivix dan Vita-E Complex. InsyaAllah, tak lama lagi nak try consume Vita-E Complex pulak. Vivix? InsyaAllah, coming soon.. Ngeee..

Antara yang paling lama Kak Put consume sejak 2012 ialah ESP, Vita-Lea, SR Vita-C, Alfalfa Complex dan OsteMatrix. Masa tu kenal untuk suplemen lepas bersalin dan menyusukan anak.

Dalam 10 produk ni, agak2 yang mana tangga pertama? Cer teka. Ape? ESP? Jeng..jeng..jeng.. Meh sini Kak Put tolong susunkan daripada tangga 1 hingga ke 10.
Continue Reading

Jom Ketahui Bagaimana OsteMatrix Bantu Tulang Anda

Tulang yang kuat untuk tubuh yang kuat. Bina dan pastikan tulang anda kuat dengan nutrien "pembina-tulang" untuk memastikan ia kekal sihat sepanjang masa.

OsteMatrix Untuk Kesihatan Tulang Kuat
Hargai Tulang Anda Dengan Nutrien "Pembina-Tulang"

Tulang merupakan sistem sokongan tubuh anda, kerana itulah amat penting untuk anda memastikan ia kekal kuat dan sihat. Tubuh anda membina tulang baharu dengan pantas, tetapi apabila umur anda meningkat, kehilangan tulang adalah lebih banyak berbanding tulang yang dibina. Hakikat inilah menjadikan penting untuk anda membekalkan tulang anda dengan nutrien "pembina-tulang" yang berkualiti.

Continue Reading

6 Nutrien Penting Untuk Kebaikan Kesihatan Dan Kehidupan!

Apakah Nutrien Penting?

Nutrien penting adalah nutrient-nutrien yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh kita dengan sendirinya - ataupun tidak memenuhi jumlah yang diperlukan.

Menurut Pertubuhan Kesihatan Dunia (WHO), nutrien-nutrien ini mestilah ada pada diet harian anda dan amat penting pada tubuh anda kerana ia membantu mencegah penyakit, pertumbuhan dan kesihatan yang baik.

Suku Karbohidrat, Suku Protein, Separuh Sayuran dan Buahan

Apakah Isi Hidangan Anda?

Sebelum makan, semak 6 jenis kumpulan makanan dalam pinggan anda, dan dalam bahagian yang mencukupi:
Continue Reading

6 Langkah-langkah Pencegahan Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (HFMD)

Sumber: http://www.myhealth.gov.my
Panduan untuk Ibu Bapa dan Penjaga

Penyakit tangan, kaki dan mulut disebabkan oleh virus (kumpulan enterovirus) yang biasanya menjangkiti kanak-kanak di bawah umur 5 tahun. Jangkitan ini berlaku disebabkan tidak mengamalkan kebersihan diri yang baik dan berada di tempat atau persekitaran yang sesak.

Penyakit ini dijangkiti melalui kontak secara langsung dengan pesakit serta melalui najis, air liur dan lelehan dari hidung pesakit. Kebanyakan kes penyakit ini tidak serius. Namun begitu terdapat juga kes-kes teruk yang melibatkan sistem saraf dan jantung.

Setiap ahli keluarga dinasihatkan mengamalkan kebersihan diri untuk mencegahkan jangkitan.


Continue Reading

Ikhtiar Shaklee Untuk Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (HFMD)

Assalamu'alaikum Kawan2 dan adik2 :)

Dah baca belum entry Kak Put sebelum ni pasal HFMD, tanda-tanda dan 6 Langkah Pencegahan Penyakit Tangan Kaki dan Mulut? InsyaAllah, semoga anak2 kita terhindar daripada penyakit berjangkit ni.

Bagaimana kalau nak terkena jugak? Maklum la kan, anak2 kita ada yang ke tadika atau taska kan. Ada anak orang lain yang tak tau yang anaknya terkena HFMD, boleh berjangkit tau kat anak kita. Tak mustahil.

Ok, Kak Put nak kenalkan beberapa produk Shaklee yang dapat bantu kita handle anak kita yang tengah sakit. HFMD ni tak de ubat ye, macam chicken pox jugak. Tapi boleh ihktiar untuk cepat sembuh dan kering. InsyaAllah, ini adalah salah satu ikhtiar yang selamat untuk anak2.

Continue Reading

Senarai Nombor Pendaftaran KKM Produk Shaklee

Senarai Nombor Pendaftaran KKM Produk Shaklee

SENARAI SUPPLEMENT SHAKLEE & NOMBOR PENDAFTARAN KKM

1. Alfalfa Complex: MAL10053686XC
2. B-Complex: MAL12035068NCZ
3. Carotomax: MAL11125035NC
4. DTX Complex: MAL07090948TC
5. Garlic Complex: MAL11080026TC
6. GLA Complex: MAL12035070NC
7. Herb-Lax: MAL10080110TC
8. Lecithin: MAL12015012NC
9. OmegaGuard: MAL12015013NC
10. OsteMatrix: MAL07081510XC
11. Peppermint Ginger: MAL11040031TC
12. Phytocol-ST: MAL13045016NC
13. Sustained Release Vita-C Plus: MAL13085068NC
14.Vita-E Complex: MAL12075024NC
15. Vitalea Iron Formula: MAL07081506XC
16. Vitalea for Children: MAL13115143NC

Continue Reading

Tips Keselamatan Anak Ketika Menggunakan Eskalator

Assalamu'alaikum, semua. Selamat Menyambut Hari Malaysia semua 😍 dan selamat beristirehat di hujung minggu.

Dah lunch belum? Kak Put baru je siap lunch. Lambat sikit hari ni. Tadi lipat baju2 yang menggunung, lepas tu qoilullah siap terlajak. Hehe.

Jalan2 ke mana hari ni? Kak Put biasa pusing2 mall. Kadang2 tak beli ape pun. Saja cuci2 mata sambil work out kaki yang jarang excercise ni. Haha.

Sambil merehatkan perut ni Kak Put nak share sikit tentang keselamatan anak ketika menggunakan eskalator. Anak2 zaman sekarang aktif betul, kadang2 sekilas pandang ke arah lain pun sempat diorg buat apa2 yang tak sepatutnya.


Continue Reading

The Radiant 4 - ESP Membina Kulit Sihat

ESP MIXED SOY PROTEIN ISOLATE POWDER - Minuman Untuk Kulit Yang Sihat

Protein membina tubuh anda, seperti batu-bata yang membina rumah anda. Ia adalah penting untuk pertumbuhan, penyelenggaraan dan pembaikan tisu dalam badan anda, termasuk kulit anda. Merupakan minuman yang lazat dan kaya dengan protein berasaskan tumbuhan, Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder menggalakkan pembaharuan sel untuk membina asas kepada kulit yang sihat.

ESP Protein untuk Kulit Sihat
Continue Reading

The Radiant 4 - Collagen Powder Menganjalkan Kulit

Merangsang Kulit Kelihatan Muda dari Dalam ke Luar

Kolagen bertindak seperti ‘pelekat’ untuk mengikat tubuh anda dan ditemui dengan banyaknya di bahagian kulit. Penghasilan kolagen secara semula jadi berkurangan apabila usia semakin meningkat, dan menyebabkan kulit kendur serta pembentukan kedutan dan garisgaris halus. Tingkatkan pengambilan kolagen anda sekarang dengan Shaklee Collagen Powder supaya kulit kelihatan lebih sihat!

Tampak Lebih Muda dengan Collagen Powder

Continue Reading

Peppermint Ginger Plus Kurangkan Angin Semasa Hamil

Assalamu'alaikum semua.. Malam ni Kak Put nak cerita tentang kawan baik Kak Put. Kawan baik Kak Put ni dulu amik Herbal Blend, ada Kak Put pernah ceritakan kat sini.

Kali ni Kak Put nak kongsikan feedback bila dia consume Peppermint-Ginger Plus sejak trimester pertama hingga sekarang dah masuk 6 bulan kandungan.

Peppermint-Ginger Kurangkan Masalah Angin
Continue Reading

7 Sebab untuk Jatuh Cinta dengan Produk Get Clean

Produk GET CLEAN yang selamat, berkesan, mesra alam dan pintar menjadikan kerja-kerja pembersihan lebih mudah, dan itulah sebabnya mengapa kami percaya kediaman yang sihat bermula dengan produk yang anda gunakan. Dengan langkah mudah ini, anda berada satu tapak menuju ke arah kediaman yang lebih sihat dan dunia yang lebih hijau.

Beberapa Produk GET CLEAN Shaklee yang ditawarkan

1. Hapuskan Persekitaran Hidup Yang Bertoksik

Menyenaraikan senarai bahan yang perlu dielakkan dalam prosuk penjagaan rumah adalah agak mencabar. Kerana itulah GET CLEAN dicipta untuk membantu dan memudahkan anda. Tidak bertoksik dan tidak mengandungi bahan kimia berbahaya. Secara ringkas, ia selamat digunakan oleh anda dan keluarga anda!

Continue Reading

Cadangan Set Gastrik Shaklee

Semalam husband Kak Put cuti. Jadi amik peluang keluar ngan dia. Ajak pergi Shaklee Ipoh sekali. Awei benor kami sampai, no giliran 0001. Hehe. Orang pun tak de lagi. Kalau minggu closing mau bersesak, nak2 time lunch hour. Semua berebut nak beli stok sebelum closing.

Gaya macam drive sendiri. ahaks!

Continue Reading

Testimoni: Basic H Segarkan Sayur yang Layu

Ni cerita 2-3 hari yang lepas. Khusyuk update blog, cerita tentang mata petang tadi. Tak lama azan Maghrib pun kedengaran. Sedar2 anak2 semua dah siap mandi rupanya. Mama pun takde la nak kena pasang 'healer' suruh mandi macam setiap petang.

Langkah kaki ke bilik air, terbau sesuatu yang sangat familiar. Bukan bau mandian Lifebuoy, tapi..ha..ini bau Basic H ni! Mata terus tajam memandang Basic H yang masih tersimpan dalam bilik air, biasanya letak di luar.

Basic H Mama, berbaki seinci je. Oh, tidak.....

Continue Reading

5 Tips Mendapatkan Mata yang Cantik dan Sihat

Assalamu'alaikum semua. Hehe. Maaf la lama tak menulis dari hati.

Hari ni Kak Put nak kongsikan apa yang Kak Put pernah baca dari keratan akhbar. Lama dah Kak Put jumpa keratan akhbar ni. Sampai ingat2 lupe kat mana jumpa keratan ni, hehe.

Best tajukya, itu yang Kak Put simpan dan nak kongsikan. Cerita tentang mata, 5 tips untuk dapatkan mata yang cantik dan sihat. Lepas baca tips ni pasti pakat2 bersinar mata. Hehe.

Continue Reading

Ketahui 4 Nutrien Penting Untuk Kulit Cantik Berseri Dari Dalam

Membina, Menganjalkan, Melindungi, Melembapkan
Pernah tertanya-tanya bagaimana sesetengah orang mempunyai kulit yang sihat dan berseri? Mereka memberikan aura positif dan sihat. Sering kali juga, anda tertanya-tanya apakah yang diperlukan untuk mendapatkan kulit yang cantik dan menawan.

Continue Reading

Kempen Sept 2017 - The Radiant 4

Set The Radiant 4 daripada Shaklee
Kulit Berseri Ditemui!

Temui kecantikan dari dalam dengan MEMBINA (Build), MENGANJALKAN (Firm), MELINDUNGI (Protect) dan MELEMBAPKAN (Moisturize) menggunakan The Radiant 4 daripada Shaklee.

Continue Reading