NutriFeron Sebagai Travel Kit Untuk Anak-Anak

NutriFeron Sebagai Travel Kit Untuk Anak-Anak

"Dak de dah la 'ubat labu' kita dik. Mana nak dapat lagi lepas ni. Setahun lagi katanya."

Semalam bukak sachet terakhir yang ada dalam simpanan. Sebenarnya sejak NutriFeron tak de stok di Malaysia, Kak Put duk simpan 2 sachet yang berbaki untuk emergency.

Alkisah Salahuddin tak sihat baru² ni. Ada muntah dan berak sikit. Tapi tidak la teruk. Cuma ada demam sikit, doktor risau virus bila demam. Kalau kembong biasa, tak demam patutnya. Doktor pesan, kalau Isnin tak ok kena datang klinik semula.

Alhamdulillah, lepas amik ubat klinik tu Salahuddin nampak selera makan semula. Cuma masih membuang bila dia ada amik susu. Sehari 3 kali membuang tapi najis tidak seperti biasa.

Sepanjang tidak sihat, Kak Put masih continue minum susu + Meal Shakes 2 kali sehari. Sebab yang keluar banyak, Kak Put bagi Salahuddin minum Performance Drinks untuk ganti mineral yang dah terbuang. PD ni option bila anak tak minum ORS.

Sekali hari Sabtu, Salahuddin dah membuang 5 kali. Najis makin Mama dah cuak walaupun Salahuddin makan dengan baik. Baru teringat NutriFeron, terus bagi kat Salahuddin.

NutriFeron ni galakkkan penghasilan interferon tau. Interferon ni la yang menghasilkan tindakbalas imun. Interferon ni la tugas dia bagi signal kat sel² untuk lawan penyakit. Kiranya macam perisai sistem imun.

Sekali makan setengah sachet je, jarakkan 2 jam dengan ubat yang klinik beri.
Shaklee tak sarankan NutriFeron untuk kanak² ye sebab tiada kajian untuk kanak². Tapi Kak Put yakin dengan bahan semulajadi dan juga pengalaman dengan anak² sebelum ni.

Dan, untuk anak² Kak Put bukan beri untuk daily intake ye. Sebab tu Kak Put jadikan emergency kit untuk anak². Biasa amik masa travel sebab anak mudah berjangkit masa travel dan bercuti kan.

Antara ikhtiar lain, sambil² bagi anak makan ubat tu boleh baca² selawat syifa'. Selain tu, jangan lupa teruskan doa buat anak dan juga tunaikan solat hajat. Kerana sesungguhnya Allah yang memberi kesembuhan.

Alhamdulillah, semalam Salahuddin dah makin kurang membuang. Najis pun kelihatan semakin baik berbanding Sabtu lepas. Semoga Salahuddin baik sepenuhnya hari ini.
Continue Reading

OsteMatrix, Travel Kit Yang Wajib Dibawa!


Tak Mengandung Pun Boleh!

Tak pasti la pulak kawan² kat FB ni perasan tak yang Kak Put ni selalu tunjuk dia makan OsteMatrix sebelum tidur. Dah tak mengandung, tak menyusu dan tak bersalin pun masih consume OsteMatrix macam dulu² jugak.

Nak tak kalau Kak Put kongsi macamana nak seronok pergi jalan2? Takyah dah nak pikir lenguh2 kaki, sakit2 pinggang, kaki bengkak la sebab Kak Put ada OsteMatrix, pil kalsium yang ada Magnesium, Vitamin D, Boron, Zink pun ada sekali.

OsteMatrix ni dapat rehatkan badan dan otot kita. Dan jangan tak percaya, boleh kurangkan stress badan kita jugak tau. Nak lagi bagus, consume dengan B-Complex sekali. Tenang + rehat memang superb lah!

Jangan risau, takde efek pape pun kat badan kita. Dijamin selamat sebab OsteMatrix ni daripada bahan semulajadi, bukan sintetik tau! Kalau dah minum susu pun xde hal lah, lagi bagus kalsium dalam susu tu dibantu serap si OsteMatrix ni.

Jom2, sempena penghujung hari Julai ni, daripada kita merungut tak boleh nak pergi mana2, apa kata rewards tubuh badan sendiri, tak de la kita bebel2 bila balik daripada travel. Sakit badan woo kalau tak jaga.

Sapa nak Kak Put tolong, meh PM Kak Put atau Whatsapp ja 019-3265417.
Continue Reading