Testimoni: Performance Untuk Puasa Yang Kekal Bertenaga

Assalamu'alaikum semua. Dah ready ke nak sambut Ramadhan yang dah tak lama lagi. Rasanya dah tak sampai seminggu.Kak

 Put bila nak masuk Ramadhan mesti dapatkan Performance Shaklee. InsyaAllah, kekal bertenaga. Buktinya, ramai yang cakap macam tu tau. Ini antara yang Kak Put boleh share :)

Memang betul Performance Drink ni sangat best. Dah le rasa sedap. Bila diminum masa puasa memang kurangkan rasa dahaga dan keringkan tekak. Lagi satu saya perasan, kurang ke toilet. Jadi kita takkan kekurangan air dalam badan.
Saya suka PD masa puasa sebab bila minum PD banyak tak perlu kerap ke toilet. Pastu memang tak letih..bertenaga je..takde rasa dahaga langsung walaupun cuaca di Chuping ni sangat terik.
Performance drink memang best. Bulan lepas je beli 2 tong untuk rumah sendiri. Anak pergi sekolah pon dah pandai bancuh sendiri. Time puasa, kalau minum waktu sahur, kurang rasa kering tekak tu. Saya Cikgu.. Relax je mengajar masa ganti puasa. Arini pun dah ada kawan booking 2 tong yang promo tu. Sebab dah bagi dia rasa hari tu. Dia kata best.

Nak mencuba Performance untuk Ramadhan kali ini? Inilah masa yang tepat kerana esok (1 Mei 2019) akan berlangsungnya promo Set Performance Lemon-Lime + Orange, diskaun 10% bagi Performance Orange. Bakal berakhir 31 Mei ye!

Hubungi Kak Put untuk merasai sendiri #ShakleeEffect!

Kak Put adalah SID yang tepat!
COD Meru Raya dan Chemor
Pengeposan ke Seluruh Negara
~ Always Caring, Always Here!
Continue Reading

6 Perkara Yang Boleh 'Spoil' Puasa Kita dan Cara Mengatasinya

Sepanjang tempoh berpuasa, adalah tidak mustahil untuk anda mengalami beberapa ketidakselesaan. Ini adalah enam cara yang dapat membantu mengatasinya supaya anda kekal bertenaga sepanjang Ramadhan!

1. Ketidakhadaman (Pedih Ulu Hati)



Perut kita dicipta dengan persekitaran yang berasid untuk menghadam makanan dan memusnahkan bakteria. Penghasilan asid perut yang berlebihan atau pengaliran balik asid perut ke dalam esophagus, boleh menyebabkan pedih ulu hati. Puasa biasanya mengurangkan jumlah asid perut. Walaubagaimanapun, pedih ulu hati boleh berlaku apabila anda teringat mengenai makanan atau anda hidu bau makanan dimana, secara semulajadinya akan memberi isyarat kepada otak untuk meningkatkan penghasilan asid perut.

Kawal ketidakhadaman (pedih ulu hati) dengan:
  • Makan secara sederhana.
  • Mengelakkan makanan berminyak dan pedas.
  • Mengurangkan pengambilan kafein.
  • Mengambil protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi untuk menguatkan otot perut dan esophagus.
  • Mengambil Pudina dan halia untuk membantu melegakan ketidakselesaan perut.

2. Sembelit



Sembelit adalah perkara yang biasa dihadapi semasa berpuasa, disebabkan oleh kekurangan pengambilan cecair dan serat.

Penting bagi anda untuk: 
  • Mengambil air yang mencukupi semasa sahur dan iftar. 
  • Mengekalkan pengambilan makanan yang tinggi dengan serat beserta buah-buahan dan sayur-sayuran. 
  • Mengekalkan pergerakan usus yang normal dengan Herb-Lax, julap semula jadi.

3. Letih atau Lesu


Pengambilan nutrien dan tidur yang tidak mencukupi serta kehilangan elektrolit menyebabkan tahap tenaga anda menurun.

Semasa Ramadhan, adalah penting untuk:
  • Mendapatkan rehat yang cukup dan tidur yang berkualiti untuk lebih kesegaran semasa bangun bersahur.
  • Pastikan badan anda terhidrat dengan Performance®.
  • Rancang makanan untuk sahur dan iftar anda dengan mengambil makanan yang memberikan tenaga berpanjangan seperti ESP Soy Protein

4. Sakit Kepala


Dehidrasi yang berpunca daripada ketidakseimbangan elektrolit, kelaparan atau rehat yang tidak mencukupi boleh menyebabkan sakit kepala.

Kurangkan sakit kepala! Pastikan anda:
  • Kekalkan amalan diet yang sederhana dan seimbang - pastikan anda bangun untuk sahur.
  • Pastikan anda mengambil Protein Soya ESP untuk tenaga berpanjangan dan rasa kenyang yang lebih lama.
  • Hidrat dan tingkatkan tenaga dengn Performance® membekalkan gabungan unik elektrolit.

5. Dehidrasi



Secara semula jadi, badan anda kehilangan elektrolit melalui pernafasan, perpeluhan dan pembuangan air kecil. Kehilangan yang berlebihan akan menyebabkan dehidrasi, dan pendedahan kepada haba, pengambilan air yang rendah sebelum memulakan puasa serta aktiviti fizikal akan menerukkan lagi dehidrasi.

Elakkan dehidrasi dengan: 
  • Berada di persekitaran yang sejuk.
  • Elakkan pendedahan berlebihan kepada haba.
  • Minum Performance®, minuman ideal yang menghidrat dan membekalkan tenaga untuk memastikan anda kekal cergas.

6. Penambahan Berat Badan dan Obesiti


Anda mungkin mengalami penambahan berat badan yang tidak diingini kerana kencenderungan untuk makan secara berlebihan terutamanya dalam pengambilan makanan tinggi lemak. Ini bertentangan dengan manfaat berpuasa.

Kekalkan berat badan optimum dengan:
  • Makan secara sederhana.
  • Mengawal dan mendisiplinkan diri untuk mengamalkan pemakanan sihat.
  • Mengurangkan jurang nutrisi dengan Meal Shakes yang membekalkan 19 vitamin dan mineral penting.
  • Mengambil Lecithin, pengemulsi lemak semula jadi.

Semoga perkongsian ini dapat membantu pembaca dan kita semua menangani masalah ketidakselesaan ini sepanjang Ramadhan. Selamat mencuba!

Baca juga: Set Cadangan Ramadhan Shaklee



Continue Reading

3 Cara Mudah Untuk Kekalkan Bentuk Badan

Kunci kejayaan dalam pengurusan berat badan adalah jumlah kalori yang diambil dan dibakar. Untuk menurunkan berat badan dengan cara yang betul, anda perlu mengelakkan kehilangan otot. Oleh itu, hidupkan semula enjin di dalam badan anda dan bina atau kekalkan jisim otot untuk anda kekal sihat! 

1. Lebih Banyak Otot = Metabolisme Yang Tinggi

Selain memberi badan anda kekuatan, bentuk dan ketegapan, otot anda boleh membakar sehingga 50 kalori setiap hari. Oleh itu, semakin banyak otot yang anda miliki, lebih banyak kalori yang anda bakar dalam sehari dan pengambilan protein yang rendah menurunkan metabolisme anda, menghalang usaha penurunan berat badan anda.

2. Lebih Banyak Otot = Perlu Lebih Protein + Senaman

Untuk membina otot, anda perlu mengambil protein yang mencukupi beserta dengan senaman. Sumber protein yang baik membantu membina tisu yang sihat dan pembentukan otot anda. Menambah senaman rintangan, anda akan membina jisim otot, meningkatkan metabolisme semulajadi supaya anda mencapai matlamat kecergasan anda dengan cara yang lebih berkesan.

3. Leusina Membantu Mengekalkan dan Membina Otot

Pilih protein yang boleh membantu anda mengekalkan jisim otot apabila anda menguruskan berat badan anda. Gabungkan leusina ke dalam diet anda kerana:
  • Ia adalah asid amino penting yang membantu anda mengurangkan berat badan dengan cara yang betul.
  • Ia membantu tubuh mengekal dan membina otot tanpa lemak.
  • Ia menyokong metabolisme yang sihat dengan memelihara otot.

Kak Put nak menyarankan salah satu produk Shaklee yang dapat mengekalkan bentuk tubuh badan dengan mudah, iaitu Cinch Shake. Terdapat 3 perisa iaitu vanila, latte dan coklat. Tengah taip ni pun terasa sedapnya.

Info Produk tentang Cinch Shake
--
Nak mencuba Cinch Shake untuk Ramadhan ini? Inilah masa yang tepat kerana sekarang tengah berlangsungnya promo Selamat Berpuasa dengan diskaun 10% bagi setiap pembelian 2 botol Cinch Shake. Bakal berakhir 30 April ye!


Hubungi Kak Put untuk merasai sendiri #ShakleeEffect!

Kak Put adalah SID yang tepat!
www.wasap.my/60193265417/promoCinch
COD Meru Raya dan Chemor
Pengeposan ke Seluruh Negara
~ Always Caring, Always Here!
Continue Reading

Testimoni : Anak Berpuasa dengan Meal Shakes

Benarkah Meal Shakes boleh membantu anak berpuasa? InsyaAllah, boleh. Ini antara feedback positif anak yang berpuasa mengambil Meal Shakes;

"Baru-baru ni Ani pun ada feedback dari custome Ani, katanya anaknya berpuasa tak rasa penat. Seronok tengok kanak-kanak berpuasa begini :). Tapi nak bagitau, Meal Shakes memang sedap. Rasa french Vanilla"



Meal Shakes Pelengkap Nutrien Harian Anak

Nak mencuba Meal Shakes untuk anak-anak? Inilah masa yang tepat kerana sekarang tengah berlangsungnya promo Meal Shakes diskaun 10% bagi setiap pembelian 2 botol Meal Shakes. Bakal berakhir 30 April ye!

Hubungi Kak Put untuk merasai sendiri #ShakleeEffect!

Kak Put adalah SID yang tepat!
COD Meru Raya dan Chemor
Pengeposan ke Seluruh Negara
~ Always Caring, Always Here!

Continue Reading

Promosi Selamat Berpuasa Shaklee

Assalamu'alaikum semua. Alhamdulillah, dah memasuki 12 Sya'aban dan bererti lagi 17hari kita akan menyambut Ramadhan tahun ini. Masing-masing dah settle hutang puasa tahun lepas? Chaiyok! Sempat lagi nak marathon ni, hehe.


Kak Put nak share sikit Promosi Selamat Berpuasa Shaklee bermula 15 April 2019 dan bakal berakhir 30 April 2019 nanti. InsyaAllah, promosi kali ini adalah item yang sangat bermanfaat untuk sepanjang puasa nanti, iaitu Meal Shakes dan Cinch Shake. Meal Shakes sangat membantu anak-anak kekal sihat dan bertenaga sepanjang berpuasa manakala Cinch Shakes meal replacement untuk yang ingin turunkan berat badan sebelum raya nanti.

Set Promosi Selamat Berpuasa Shaklee


Beli 2 botol Meal Shakes, dapat diskaun 10%. Kini hanya RM216.

Meal Shakes Menampung Kekurangan Nutrien Harian Anak
Beli 2 botol Cinch Shake Latte, dapat diskaun 10%. Kini hanya RM326.25

Beli 2 botol Cinch Shake Chocolate, dapat diskaun 10%. Kini hanya RM326.25

Beli 1 botol Cinch Shake Latte dan Chocolate, dapat diskaun 10%. Kini hanya RM326.25
Formula Leucine Rahsia Cinch Shake Shaklee


Ops, jangan lupa!


Dapatkan beg eco secara PERCUMA dengan pembelian mana-mana 2 set Promosi Selamat Berpuasa di atas. Best beg ni, tahun lepas pun Kak Put dapat satu, tapi design lain sikit. Ngam-ngam je letak telekung dalam tu, boleh bawak pergi teraweh ;)

Berminat nak tahu lebih lanjut mengenai produk Meal Shakes & Cinch Shake,
klik sahaja link ini untuk menghubungi Kak Put ya :)

Continue Reading

4 Tips Mudah Anak Seronok Berpuasa

Berpuasa Untuk Kali Pertama? Mudahkan Puasa Anak Anda dengan Panduan ini!


Adalah biasa untuk 2 hingga 3 hari pertama merupakan masa yang amat sukar bagi kanak-kanak yang cuba berpuasa buat kali pertama. Dari perspektif nutrisi, berikut adalah beberapa idea untuk ibu bapa bantu meringankan pengalaman berpuasa mereka.

1. Tidur Awal dan Bangun Awal




Galakkan anak anda untuk menjalani rutin tidur yang betul serta tidur yang cukup untuk membantu mereka:
  • Bangun pada waktu sahur.
  • Pastikan tahap tenaga mereka tinggi.
  • Peka dan fokus di dalam kelas

2. Permulaan Hari Yang Baik




Makanan pertama hari itu adalah paling penting. Berikan anak anda permulaan yang baik pada waktu sahur dengan:

  • Makanan bertenaga tinggi. Susu dan telur adalah penggalak tenaga yang hebat.
  • Segelas Shaklee Meal Shake yang lazat serta mengandungi vitamin dan mineral untuk memastikan anak anda berasa kenyang lebih lama.
  • Minuman yang sihat bagi memastikan mereka terhidrasi sepanjang hari dengan Performance® berperisa oren yang lazat.
  • Sertakan buah-buahan dan sayur-sayuran sebagai sumber serat yang penting.

3. Melibatkan Anak Anda Dalam Persiapan Iftar



  • Dengan melibatkan anak anda dalam persiapan iftar, ia membolehkan anak anda merasai pengalaman berpuasa secara menyeluruh.
  • Jadikan ia pengalaman mengeratkan hubungan yang menyeronokkan
  • Sediakan makanan dan pencuci mulut kegemaran mereka
  • Jadikan resipi anda lebih sihat dengan menggunakan Meal Shake ke dalam ais krim yang sedap dan shake yang berkrim.

4. Makan Secara Sihat


Galakkan pemakanan sihat semasa Iftar untuk menggantikan elektrolit yang hilang dan kekurangan vitamin serta mineral.
  • Kurma dan air – cara mudah untuk berbuka puasa.
  • Sup masakan sendiri dan stew adalah sihat serta kaya dengan mineral serta garam.
  • Elakkan makanan berminyak dan makan terlalu banyak.
  • Segelas Shaklee Meal Shake untuk melegakan perut selepas seharian berpuasa dan menghalang anak anda dari terlebih makan.


Berpuasa Lebih Mudah Dengan Meal Shakes!
  • Sumber yang baik untuk serat, protein, kalsium dan zink untuk pertumbuhan dan perkembangan yang sihat.
  • Mesihat.mMmemastikan perut kenyang lebih lama.
  • Rasayang sedap apabila ditambah ke dalam shakes, sup berkrim dan ais krim!
  • Sempurna untuk kanak-kanak dan remaja yang aktif. Ibu dan ayah juga akan menyukainya!

Kekal Kenyang dan Terhidrasi Sepanjang Hari!

--

Nak mencuba Meal Shakes untuk anak-anak? Inilah masa yang tepat kerana sekarang tengah berlangsungnya promo Meal Shakes diskaun 10% bagi setiap pembelian 2 botol Meal Shakes. Bakal berakhir 30 April ye!

Hubungi Kak Put untuk merasai sendiri #ShakleeEffect!

Kak Put adalah SID yang tepat!
www.wasap.my/60193265417/promoMealShakes
COD Meru Raya dan Chemor
Pengeposan ke Seluruh Negara
~ Always Caring, Always Here!
Continue Reading

Elak Kejang Kaki Dengan OsteMatrix


Mata duk celik lagi ni. Ada beberapa kerja lagi yang belum siap. Hehe. Perut macam bagi signal la pulak. Mata pun dah layu di tasik madu 😂

OsteMatrix tak makan lagi, kang tertido memang nasib la esok rasa sakit kat pinggang bila nak tunduk. Tak pun, jangan cari pasal time hujan dan sejuk macam ni. Cramp kang!

Teringat dulu-dulu masa muda, sebelum kawen lagi memang dah pesen kaki sokmo cramp. Bukan sebab pregnant baru cramp. Ntah la, mungkin sebab tak suka minum susu.

Dah pregnant apatah lagi. Bukan cramp ja, cukup pakej sakit belakang sekali. Sakitnya tu bertambah-tambah kalau travel balik kampung atau bercuti 😖

Ingat lagi masa ngandungkan Syahmi, tiap malam husband tolong sapukan minyak panas sebelum tido. Minyak tu namanya minyak Afiat. Nak jadi cerita, ada satu malam tu husband tertumpahkan minyak tu kat pinggang. Ha..hambik ko. Melompat kepanasan 😭

Semua tu kenangan, sejak dah kenal OsteMatrix tak merasa dah husband sapu minyak panas 😁

Sekarang tak pregnant, tak menyusu pun masih lagi consume OsteMatrix. Alhamdulillah, Kak Put jatuh cinta betul dengan OsteMatrix ni. Pil Kalsium Shaklee ni antara yang terbaik untuk ibu hamil melengkapkan keperluan kalsium harian.

Bukan sekadar Kalsium tau. Ada Magnesium lagi, untuk bantu Kak Put lawas esok pagi. Hehe. Dalam tu ada vitamin D, Boron, dan mineral lain untuk menyokong kesihatan tulang kita.

Ni ha, weekend ni nak ke KL. Memang wajib bawak ni. Mana la tau ada chance dapat p PBAKL kan, lenguh tu nak menapak kat situ. Jadi malamnya kena la amik OsteMatrix ni untuk rehatkan urat saraf, 'ubat tido' terbaik ni!

Nak try 'ubat tido' ni? PM Kak Put ye, sebotol RM61 je :)
www.wasap.my/60193265417
Continue Reading