3 Cara Mudah Untuk Kekalkan Bentuk Badan

Kunci kejayaan dalam pengurusan berat badan adalah jumlah kalori yang diambil dan dibakar. Untuk menurunkan berat badan dengan cara yang betul, anda perlu mengelakkan kehilangan otot. Oleh itu, hidupkan semula enjin di dalam badan anda dan bina atau kekalkan jisim otot untuk anda kekal sihat! 

1. Lebih Banyak Otot = Metabolisme Yang Tinggi

Selain memberi badan anda kekuatan, bentuk dan ketegapan, otot anda boleh membakar sehingga 50 kalori setiap hari. Oleh itu, semakin banyak otot yang anda miliki, lebih banyak kalori yang anda bakar dalam sehari dan pengambilan protein yang rendah menurunkan metabolisme anda, menghalang usaha penurunan berat badan anda.

2. Lebih Banyak Otot = Perlu Lebih Protein + Senaman

Untuk membina otot, anda perlu mengambil protein yang mencukupi beserta dengan senaman. Sumber protein yang baik membantu membina tisu yang sihat dan pembentukan otot anda. Menambah senaman rintangan, anda akan membina jisim otot, meningkatkan metabolisme semulajadi supaya anda mencapai matlamat kecergasan anda dengan cara yang lebih berkesan.

3. Leusina Membantu Mengekalkan dan Membina Otot

Pilih protein yang boleh membantu anda mengekalkan jisim otot apabila anda menguruskan berat badan anda. Gabungkan leusina ke dalam diet anda kerana:
  • Ia adalah asid amino penting yang membantu anda mengurangkan berat badan dengan cara yang betul.
  • Ia membantu tubuh mengekal dan membina otot tanpa lemak.
  • Ia menyokong metabolisme yang sihat dengan memelihara otot.

Kak Put nak menyarankan salah satu produk Shaklee yang dapat mengekalkan bentuk tubuh badan dengan mudah, iaitu Cinch Shake. Terdapat 3 perisa iaitu vanila, latte dan coklat. Tengah taip ni pun terasa sedapnya.

Info Produk tentang Cinch Shake
--
Nak mencuba Cinch Shake untuk Ramadhan ini? Inilah masa yang tepat kerana sekarang tengah berlangsungnya promo Selamat Berpuasa dengan diskaun 10% bagi setiap pembelian 2 botol Cinch Shake. Bakal berakhir 30 April ye!


Hubungi Kak Put untuk merasai sendiri #ShakleeEffect!

Kak Put adalah SID yang tepat!
www.wasap.my/60193265417/promoCinch
COD Meru Raya dan Chemor
Pengeposan ke Seluruh Negara
~ Always Caring, Always Here!

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian Kak Put di sini :)